Nieuws

Indexprovider MSCI meldt dat de totale waarde van ETF’s die aan hun indices zijn gekoppeld, begin november een recordhoogte van USD 707 miljard heeft bereikt, een stijging van 53 % ten opzichte van een jaar geleden.

Sinds het begin van dit jaar steeg de AUM (Assets Under Management) in ETF’s gekoppeld aan MSCI-indexen met USD 226 miljard. Momenteel zijn er meer dan 980 ETF’s die MSCI indices volgen. Volgens MSCI worden haar indices met betrekking tot aandelen ETF’s meer gevolgd dan welke andere provider dan ook.

De totale AUM, vergeleken met de MSCI-indexen, steeg met ongeveer 19% op jaarbasis, wat de verdere groei van de onderneming op de aandelenmarkten onderstreept. “Het hebben van meer dan USD 12.4 biljoen in AUM, gebenchmarkt met onze aandelenindexen wereldwijd, is een bewijs van ons leiderschap en ons vermogen om een ​​wereldwijd indexraamwerk met brede marktdekking te leveren, dat een accurate weerspiegeling is van de aandelenmarkten voor onze klanten,” zegt Diana Tidd, MSCI’s Head of Index.

Momenteel wordt meer dan USD3,2 biljoen in AUM gebenchmarkt met de MSCI ACWI-indexreeks, wat een jaar-op-jaar stijging van 19 procent betekent, en meer dan USD1.9 biljoen in AUM is gebenchmarkt met de MSCI EAFE-indexreeks . MSCI-indexen zijn de benchmark voor meer dan 85 procent van alle internationaal gerichte beleggingen.